pühapäev, 22. veebruar 2009

Jogurti-šokolaadikook
















Eve ja Allan tulid kylla ja no oli kohe vaja miskit kypsetada jälle :)

Sai siis valitud Jogurti-sokolaaditort välja.
Kõik oli enamvähem ok, aga oleks pidanud natsa kauem ahjus hoidma, pisut nätske jäi seest, kuigi jahtununa oli täitsa mõnus ka nii :)
Ja nyyd siis retsept :)




Koogivormi ylepuistamiseks:
1sl jahu
1 tl kakaopulbrit

Taigen:
5dl jahu
1,5 dl naturaalne kakaopulber
1 tl söögisoodat
2 tl vaniiljesuhkrut
125 g kypsetusmargariini
3 dl suhkrut
3 tk muna
400 g maitsestamata jogurtit


Määri toruga koogivorm põhjalikult pehme küpsetusmargariiniga ning puista üle jahu-kakaoseguga. Kalla kogu lahtine jääk vormist välja.
Sõelu kokku jahu, kakao, vanillsuhkur ja söögisooda. Mikserda pehme küpsetusmargariin suhkruga heledaks ja kohevaks. Lisa ükshaaval toasoojad munad, mikserdades segu iga kord uuesti kohevaks ja õhuliseks. Pane mikser kõrvale ning töötle tainast edaspidi suure tömbiotsalise lusika või plastist tainanoolijaga. Lisa vahule läbi sõela nii palju kuivsegu, kui vaht vastu suudab võtta, tõstes aineid suunaga alt üles. Edasise segamise hõlbustamiseks lisa tainale umbes kolmandik jogurtist.
Sega tainasse ülejäänud kuivsegu ning alles seejärel ülejäänud jogurt. Niisugune tegutsemine ehk võimalikult suure hulga jahu segamine esmalt rasvainega ja alles siis vedelikuga takistab kleepvalkude teket ning kook saab mure ja habras. Kogu vedeliku lisamine koos jahuga tekitaks aga rohkesti kleepvalku, mis muudab küpsetise tihkeks ja tuimaks.
Kalla segu vormi ja küpseta 160° juures 60–70 minutit. Lase koos vormiga restil jahtuda.

Kommentaare ei ole: