pühapäev, 1. veebruar 2009

Tarte au Chocolat e. prantsuse šokolaadikook










Koostis:
300 g tumedat šokolaadi
300 g võid
3 dl suhkrut
5 muna
2 sl nisujahu


Valmistamine: Sega kausis tükkideks murtud šokolaad ja või ning sulata mikroahjus või vesivannis aeg-ajalt segades. Sega juurde suhkur ning lase veidi jahtuda. Lisa ükshaaval segades juurde munad. Viimasena sõelu juurde nisujahu. Sega ühtlaseks. Kalla tainas võitatud 22 cm lahtikäivasse koogivormi ning küpseta 25 minutit 200-kraadises ahjus. Valmis kook on pealt just küpsenud, aga seest veel pehme. Lase koogil enne serveerimist vormis jahtuda - kasvõi järgmise päevani.

Peale sai tehtud glasuur:
50 g võid
2 spl kakod
2 spl suhkur
2-4 spl piima
Segada tasasel tulel, kallata peale soojana. Ennem glasuuri panekut raputasin ka kookoshelbeid peale :)

Kommentaare ei ole: