pühapäev, 22. veebruar 2009

Vastlakuklid
















Minu esimesed vastlakuklid :))

Ja uskumatult head tulid välja :)
Tegin vaikselt eeltööd, et päris vastlate aeg ämbrisse ei astuks. Selle retsepti järgi jäid tõeliselt kohevad, õhulised ja suussulavad kuklid


Retsept siis järgmine:

Kuklid:
5 dl leiget piima
50 g pärmi
1 tl soola
200 gr sulatatud võid
2 muna
800 gr nisujahu
0,5-1 tl peenestatud kardemoni
3 sl suhkut


Täidis:
Vaarikamoosi
ja vahukoort

Valmistamine:
Lisa leigele piimale vähese piimaga vedeldatud pärm ja umbes pool jahust (tainas peaks jääma umbes hapukoore paksune). Klopi segamini ja lase soojas kohas rätikuga kaetult kerkida, kuni taina pinnale tekivad väikesed mullikesed.
Sega kerkinud tainale juurde sool, suhkur, kardemon, sulatatud või, lahtiklopitud munad ja ülejäänud jahu. Sõtku, kuni saad ühtlase läikiva taina, mis käte ja kausi küljest lahti lööb. Pane tainas uuesti sooja kohta kerkima.
Kui tainas on kerkinud, siis vormi kuklid. Selleks murra tükike tainast (nii umbes väikese muna suurune tükk), aseta hästi kergelt jahusele töölauale, aseta peopesa kuplina peale (nagu hoiaksid arvutihiirt, aga tainatükk jääb peopesa alla). Nüüd tee peopesaga töölaual väikeseid tugevaid ringe, kuklit kergelt surudes, ku
ni tainatükk on kenasti siledaks kukliks muutunud.
Aseta kuklid ahjuplaadile ja lase veel kerkida.
Määri need pealt piima või munaga ja küpseta 200-225kraadises ahjus 10-15 minutit, kuni kuklid on pealt kuldsed.
Lõika jahtunud kuklitelt tükk pealt ära, täida vahukoorega ja pane äralõigatud tükike õrnalt peale. Vahelduseks proovi vahukoore hulka segada nt pohlamoosi.

Kommentaare ei ole: