kolmapäev, 24. detsember 2008
Kohupiimaśarlott apelsiniümbrises
6 tk apelsine yhesuuruseid
Täidis
6 tl zelatiini
1 dl apelsinimahla
2 dl pisikesi apelsinitykke
500 g kohupiima
2,5 dl suhkrut peenikest
4 tk toasooje mune
Lõika apelsinidelt 2–3 sentimeetri kauguselt tipud maha. Eemalda seejärel
koor suunaga ülevalt alla nii, et viljaliha tuleb igalt poolt nähtavale ja kusagilt ei paista valget aluskoort. Vooderda kumerapõhjaline kauss toidukileribadega ja seejärel õhukeste, võmalikult ühesuuruste apelsiniviiludega. Pane vorm külma. Lõika järelejäänud apelsiniviilud pisikesteks tükkideks. Paisuta želatiinipulber mahlaga ja sulata seejärel kuumas veevannis.
Mikserda toasooja kohupiima hulka 1 dl suhkrut ja apelsinitükid. Vahusta munakollased 0,5 dl suhkruga ja munavalged 1 dl suhkruga tugevaks, elastseks ja läikivaks vahuks. Lisa kohupiimasegule kõigepealt soe želatiin. Seejärel kalla peale vahustatud munakollased ja beseemass ning tõsta suure lusikaga alt ülespoole segamini. Kalla segu kohe ettevalmistatud vormi ja pane külma. Kui täidis on juba kergelt tardunud, tasanda vajadusel apelsiniketaste üleulatuvaid servi terava noaga. Tõsta kileribad peale ja pane järgmise päevani külma.
Labels:
Koogid ja tordid
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar