pühapäev, 14. detsember 2008

Kohvi-toorjuustu kook


Põhi
200 gr Digestive kypsiseid
70 gr võid
1/2 lahustavat Nescafe kohvipulbrit

Peale:
400 gr maitsestamata toorjuustu
250 gr hapukoort
2 muna
1 1/2 dl tuhksuhkrut
1 tl vanillisuhkrut
3 tl lahustava kohvi pulbrit
3 tl zelatiinipulbrit+ 3 spl vett

Kaunistuseks:
shokolaadi

Purusta küpsised peeneks . Sulata või ja sega juurde lahustuva kohvi pulber. Lisa küpsisepuru ja sega ühtlaseks massiks. Suru segu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva tordivormi põhja. Sega omavahel zelantiinipulber ja vesi. Lase paisuda 5 minutit ja sulata kuumaveevannis. Lisa lahustuva kohvi pulber ja sega kuni lahustumiseni. Jahuta. Sega toorjuust, hapukoor, munad, tuhksuhkur ja vanillisuhkur. Lisa zelantiinisegu ja sega ühtlaseks massiks. Vala segu põhjale ja lase külmkapis tarretuda vähemalt 5 tundi kuni üleöö.


Täna vennanaise synnipäevale minek ja loomulikult oli kihk jälle miskit koogikest teha, seekord siis katsetasin kohvi-toorjuustu kooki.

Kommentaare ei ole: